Norderney- Rügen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jan willem de koning annet de haan - WaarBenJij.nu Norderney- Rügen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jan willem de koning annet de haan - WaarBenJij.nu

Norderney- Rügen

Door: jan willem

Blijf op de hoogte en volg jan willem de koning

06 Juni 2012 | Nederland, Amsterdam

Uit Norderney op 1e pinksterdag vertrokken. Onder de Duitse waddeneilanden door naar Wangerooge de laatste in de rij. De Duitsers hebben ook een ezelsbruggetje om de namen te onthouden. (net als TV TAS voor ons) Van oost naar west: Wangerooge, Spiekeroog, Langeoog, Baltrum, Norderney, Juist, Borkum. (Welcher, Seeman, Liegt, Bei, Nina, Ins, Bett ?
Niet gezeild alles tegen O tot NO 4-5. Toch mooie vaardag zonnig en lekker achter de buiskap over het wad.
Maar een paar robben komen af en toe met hun kop bovenwater een kijkje nemen en niet één op de banken. Zijn ze nog bij Lenie?
Volgende dag over zee naar Brunsbütel, nauwelijks wind dus alles op de motor 60 mijl, vanaf de Elbe ingang stroom goed mee. Het Noord Oostzee Kanaal doen we in één dag, we ankeren aan het eind bij de |Flemhudersee, een mooi meertje, waar we een grote zaagbek met vier jongen zien.
En dan eindelijk zeilen!!! met een pittige wind uit W- NW zo'n 35 mijl naar Heiligenhafen, geen aanrader deze haven ongezellig groot.
De stuurautomaat doet het prima (Johan!), we varen door naar Wismar, waar Roel en Diny met de caravan staan. Ze komen bij ons voor een bakkie.
Als we nog maar net in de haven liggen een bui. Staat er nog een raampje open, ja...die boven onze kooi!
De kachel aan en het beddengoed hangt in de kajuit te drogen, lukt best aardig.
Wismar is een mooie stad en wordt grondig gerestaureerd, hier geldt de wet van de remmende voorsprong na de DDR tijd. Het is geen ramp om hier twee dagen verwaaid te liggen.
Zondag 2 juni kunnen we weer zeilen, naar Warnemunde, vandaaruit een dagje met de trein naar Rostock, Wat een grote stad! We kochten bij de automaat kaartjes; we dachten voor “rentners''maar het bleken fietskaartjes te zijn. Gelukkig geen controle en in Rostock bij de balie de goede kaartjes voor de terugreis gekocht
En nu 4 juni aangekomen in Barhöft zo'n 18 km boven Strahlsund. Vandaag behoorlijk harde wind tot 7 bft, gelukkig bakstag en goed gereefd, we stoven er door, maar wat een golven. 50 mijl in 8 uur.
Bij het binnenlopen van de Bodden via een natuurgebied (Bock) werden we verwelkomt door een zeearend vlak voor ons schip. En eenmaal binnen in zo'n beschut haventje geeft deze tocht een heel voldaan gevoel.

• 06 Juni 2012 - 10:22

Minke En Rien:

Jammmer dat jullie nog niet veel hebben kunnen zeilen, maar ik hoor wel tevredenheid zoemen. Een fijne reis verder, met liefs van Minke en Rien.

• 06 Juni 2012 - 10:54

Marjan Middelkoop:

hallo luitjes, wat een leuk verslag schrijf je! de buurtjes zijn gearriveerd en doen hun best in de tuin. het weer kon, vandaag, beter. de gehele dag regen! ik ben snipverkouden en dat is niet handig op de boot. veel plezier nog en geniet ervan!

• 06 Juni 2012 - 16:18

Johan En Carla:

Mooi verhaal en nu eindelijk wind uit de goede richting en wat voor wind dat is wel kicken.
    Enige jaren geleden ontmoeten wij ook al wat oudere mensen in Denemarken, die altijd goede wind hadden. Ze gingen daar heen waar de wind hun bracht of ze wachten op goede wind.
    Zondag vertrek ik met vriend Kees naar Helgoland. het ziet er naar uit dat de wind dan ZW is. Dat is geluk hebben want het weekje stond al lang gepland, zo gaat dat meestal.
    Goede vaart,
    Johan en Carla

• 06 Juni 2012 - 18:59

Jacques Pronk:

Geniet van Rugen ! Wij hebben heel goede herinneringen aan ons bezoek net na de Duitse eenwording, toen nog met onze kimkieler. Het DDR-sfeertje van toen zullen jullie nu missen, maar de natuur zal er alleen maar op vooruit gegaan zijn.

• 10 Juni 2012 - 07:29

Titus En Sytske:

Lieve mensen. Fijn weer wat van jullie te horen. We volgen jullie reis. Prachtig dat het via waar ben je nu kan. Fatima heeft haar scriptie gepresenteeerd en deed het goed. Ze heeft een 8.5 of een 9 gekregen. Ik was bij de presentatie. Het weer is hier triest ben benieuwd hoe het bij jullie is!
    Veel foto's maken???
    Dikke tut fan us!!

• 11 Juni 2012 - 11:53

Gerrie En Yde:

Gisteravond belde Jan Borchers,heb verteld over Norderney,had dit verslag nog niet gelezen door de drukte.Gistermorgen Bram weer naar Schiphol gebracht.Bezoek ondanks gemis kinderen heel goed.Geniet van de mooie omgeving van Ruegen!HG en goede vaart verder.Gerrie en Yde.

• 11 Juni 2012 - 17:00

Eline:

Leuk om te lezen! En er komt warmer weer aan!
    Veel plezier daar, mooi omgeving, lijkt me prachtig daar.
    Liefs Eline en Douwe