norderney - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jan willem de koning annet de haan - WaarBenJij.nu norderney - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jan willem de koning annet de haan - WaarBenJij.nu

norderney

Door: jan willem

Blijf op de hoogte en volg jan willem de koning

26 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam

Norderney, 25 mei 2012,

Ja, ja mooi zomerweer, maar dan die wind. Al maar oost tot noordoost en daar willen we juist naar toe.
Woensdag ochtend om 08.30 uit Ritsumasyl vertrokken. Door Leeuwarden, Birdaard en Dokkum naar het Lauwersmeer waar we in het Stropersgat om een uur of vier afmeerden.
Geen zeearenden zoals vorig jaar.
Donderdag naar de sluis van Lauwersoog waar de sluiswachter ons kennelijk al van ver zag aankomen want hij hield de sluis nog open, terwijl er al twee jachten in de sluis lagen te wachten. Binnen tien minuten geschut en op de motor op weg naar Borkum,met de vloed mee.
Heel zonnig weer maar de wind is koud en het waait stevig, Bft 5. Bij de Eems loopt het tij al naar buiten en gaan we voor een deel weer met stroom mee richting Borkum.
Alleen de laatste mijlen bij Borkum hebben we nog even behoorlijk stroom tegen.(zie de foto van de groene ton). Vier uur zijn we er. De jachthaven is nog altijd een krakkemikkig zootje. Gammele steigers en op veel plaatsen lig je bij laag water rondom in de blubber. Schepen die na ons komen, kunnen soms niet meer de box invaren en blijven met een lijn naar de wal voor de box wachten tot er weer voldoende water is.
Vrijdag alweer een mooie zomerdag, maar nog steeds vrij krachtige noord oosten wind. Het is koud als je achter de buiskap vandaan komt. Onder het eiland Borkum door naar Norderney. Vier uurtjes varen over een tamelijk vlakke waddenzee. De haven is vol als we aankomen. We krijgen een plaatsje aan een kopsteiger en al spoedig liggen er nog drie schepen naast ons.
Morgen een ligdag want we zijn het wel even zat na 80 mijl motorvaren deze drie dagen.
Annet haar knie hersteld langzaam maar zeker. Korte wandelingetjes zitten er nu al in,al blijft het nog pijnlijk.

• 26 Mei 2012 - 17:30

Gerrie En Yde:

Lekker uitgerust vandaag?Ja,wat een wind!!
    Wij zijn dinsdag,maar dan met de wind mee(!)doorgefetst tot Workum,het was een leuke tocht.
    We wensen jullie alle goeds,Gerrie en Yde.

• 27 Mei 2012 - 09:49

Marjan Middelkoop:

het is nu wel stil, zonder jullie.
    het weer is hier prima en zitten weer lekker onder de partytent. het straatfestival treft het maar met dit weer! een goede reis verder en geniet ervan!

• 28 Mei 2012 - 16:25

Dinie En Roel:

We hebben drie mooie zonnige dagen in Bad Segeberg (boven Hamburg) gehad. Morgen, 29 mei, stomen we op naar Wismar. We wensen jullie heel goed vaart en hopenlijk tot ziens.

• 28 Mei 2012 - 19:25

Ids Witteveen:

Hallo Glinder bemanning,
    Erg he die noord- noordoostewind.
    De terugtocht van Lowestoft was ook niet bezeild. 40 zm extra gekruist. 28 uur over gedaan, samen met Riemer.
    AIS is een uitkomst. We zijn bij IJmuiden direct door gevaren. 16:00 uur de oranjesluizen en dan kruisen naar Enkhuizen waar we om 24:00 uur aankwamen met 185 zm op het log. Vandaag het laatste stuk naar Makkum weer gekruist. Sta nog wat te wiebelen. Morgen direct weer aan het werk.
    Ik hoop dat jullie spoedig goede wind krijgen.
    groeten,
    Ids

• 28 Mei 2012 - 20:35

Jetty Gaastra:

Dag annet en Jan willem, Ik zag dat mijn 1e reactie niet was overgekomen. Hierbij nogmaals.
    Tot nu toe hebben we met de krasse kranen ook deze route wel gevaren!
    Er leuk om jullie verslagen weer te ontvangen!! Prachtige site. Hartelijke groeten, Jetty.

• 29 Mei 2012 - 14:20

Diny En Roel:

Aangekomen in Wismar. staan aan de Oostzee, waar het behoorlijk waait. Wel zon gelukkig . We blijven hier een paar dagen voor de omgeving en fietsen langs de kust. We zijn nieuwsgierig hoe jullie vorderen. De camping heeft WiFi. Je email ontvangen. We denken aan jullie. Liefs van de landrotten.

• 05 Juni 2012 - 12:31

Minke En Rien:

Hoi Annet en Jan Willem,
    Ondertussen zijn jullie vast al verder gezeild en ik hoop, Annet, dat het met je knie goed genoeg gaat aan boord.
    Wij blijven maar aan land zodat we a.s. zaterdag onze caravan mee kunnen nemen naar Italië.
    Een fijne reis verder en een dikke tút van Minke en Rien.